Termékeink

Tekintse meg folyamatosan bővülő termékkínálatunkat.
Áraink megtekintéséhez kattints ide.

Akácméz

Akác virágzása az időjárás függvényében május első heteire tehető, kb. 10 napig tart. Mivel Magyarországon a virágzási idők területi eltérései lehetőséget adnak, két eltérő virágzási idejű akácterületről lehetséges mézet pergetni. Méheinket a helyi baranyai akácerdők levirágzását követően Vas megyébe vándoroltatjuk. Az akácméz világos színű, kellemes, enyhe ízű, akácvirág illatú méz. A tiszta akácméz szinte sosem kristályosodik ki. Hazánk legismertebb, legnagyobb mennyiségben fogyasztott méze. Népszerűségét a folyékonyságának és semleges enyhe zamatának köszönheti. Ajánlott a gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarok csökkentésére.

Kiszerelések:

Hárs méz

A hárs virágzása június utolsó heteire tehető. A hársméz színe a világossárgától a borostyánsárgáig
változhat, íze nagyon erős, kissé kesernyés, illata intenzív. Viszonylag nehezen kristályosodik, ha
mégis, az természetes jelenség, a kristályosodás a méz minőségét nem befolyásolja.
Igen erős antibiotikus hatású méz. Ajánlott megfázás, torokgyulladás, köhögés és lázzal járó
betegségek esetén. Fogyasztása idegesség, nyugtalanság, álmatlanság leküzdésére is javasolt.
(Lefekvés előtt 1 kanál mézet ajánlott ilyen esetekben fogyasztani.)
Hársmézünk alapanyagát méheink a Zselic és a Mecsek hárserdejeiben gyűjtik.

Kiszerelések:

Repce méz

A méhek a repcemézet április végén, május elején gyűjtik. A repceméz jellemzője, hogy a mézben
előforduló 11 cukorféle közül csak 3-at tartalmaz. Szaharoz például nincs benne, melyre a
cukorbetegek érzékenyek. Alacsony savtartalma miatt a fogyasztása a gyomorsav-túltengésben
szenvedőknek is ajánlott.
A repceméz nagyon könnyen kristályosodik, krémméz változata a természetes kristályosodás közben
folyamatosan kevert mézet jelenti. A keverés hatására finomszemcsés, krémes lesz az állaga.

Kiszerelések:

Vegyesvirág méz

A vegyes virágméz megnevezésbe gyakorlatilag minden olyan méz beletartozik, ami több virágfajta mézét tartalmazza. A méhek kora tavasztól késő őszig az éppen nyíló, számukra elérhető minden virágról gyűjtenek, így maga a méz is nagyon változatos lehet. Hazánkban 850 növényfajt tartanak számon, mint méhek által látogatott növényt. A vegyes virágméz értékét annak sokfélesége és magasabb ásványianyag tartalma adja, megtalálható benne a cukrok sokfélesége mellett a legtöbb mézben előforduló vitamin és nyomelem is.

Kiszerelések:

Selyemfű (vaddohány) méz

A selyemkóró növény virágzása június–augusztus hónapokra tehető. Méze sötét színű, hosszú ideig folyékony állapotát megőrző, zamatos, nagyon erős, de kellemes illatú méz. Minél sötétebb egy méz, annál gazdagabb ásványi anyagokban és flavonoidokban. Gyulladáscsökkentés tekintetében hatásos mézfajta, izomfájdalmak esetén pakolásokhoz vagy masszírozásra is használható.

Kiszerelések:

Napraforgó méz

A napraforgó a nyár második felében, augusztusban hosszan virágzó növény. A belőle készült méz
aranysárga színű, erős, jellegzetes illatú méz.
Nagyon könnyen keményre kristályosodik, kikristályosodva narancssárga árnyalatúvá válik. A
kristályosodás lehet réteges, amikor részben folyékony, részben kristályos, akár több árnyalatú réteg
elkülönül benne.
A méz kristályosodása természetes jelenség, annak minőségét nem befolyásolja.

Kiszerelések:

Virágpor

A virágpor közel fele emészthető fehérje, szinte minden létfontosságú aminosav megtalálható benne. A méhészeti termékek közül a legtöbb vitamint a virágpor tartalmazza (B1, B2, B6, C, G, H, P, E, folsav, pantoténsav, nikotinsav, stb.). Közel százféle enzimet és sok nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz, mely hozzájárul fontos élettani hatásához. Javítja a fizikai erőnlétet, hatékony gyengeség, alultápláltság, túlfeszített fizikai és szellemi megterhelés, immungyengeség, étvágytalanság, májpanaszok, prosztatabántalmak, vérkeringési zavarok és szívgyengeség esetén. Jó hatással van a hajnövekedésre, javítja a vérképet, csökkenti a koleszterinszintet és méregtelenít.

Kiszerelések:

Lépes méz

A lépes méz tulajdonképpen lépben lévő akácméz. A méhek minden gyűjtött és elraktározott mézet lépes mézként tárolnak. A lépet a méhek készítik méhviaszból. A lépes mézet ma desszertként vagy különleges édességként fogyasztjuk. Minden része fogyasztható, de vannak, akik a viaszt nem nyelik le, hanem szopogatás, rágás után kiköpik. Ajánlott emésztési zavarok esetén, viasz, magas nyomelem, vitamin és enzimtartalma miatt.

Kiszerelések:

Propolisz

A propoliszt a méhek a növény rügyeiről gyűjtik, erős fertőtlenítő hatása van, elpusztítja a kórokozókat, gombákat, kártevőket. A propoliszt folyamatosan gyűjtik, de kiemelkedő mennyiségben a betelelés előtti időszakban. A tiszta propolisz, barna, viaszszerű ragacsos anyag, viasszal keveredve. Alkoholban oldható, oldatként szűrhető, tárolható. Fogyasztás előtt higítása ajánlott mézzel, vízzel vagy egyéb folyadékkal. Vitaminokat (B1, B2, B12, C, E), aminosavakat, enzimeket, ásványi elemeket és illóolajokat tartalmaz. Kiváló fertőzések, gyulladások, hegek, horzsolások, herpeszek, pattanások, gombás fertőzések kezelésére. Hatásos magas vérnyomás ellen, tágítja a hajszálereket. Máj és epeműködést serkenti.  Erősíti az imunrendszert. Használható természetes formában elrágva vagy oldatként, töményen ecsetelőként.

Kiszerelések:

Mézes magvak

Dió, mandula és mogyoró keveréke, mézben áztatva, díszes üvegben.

Kiszerelések:

Egyedi ajándékcsomagok

Akár egyedi ajándékcsomagot is össze tudunk állítani a kiválaszottt mézes termékekből.

Nem találja a terméket amit keres? Egyedi ajándékcsomag érdekli?

Elérhetőség
Térkép
Kövessen minket

Kérdése van?
Árajánlatot szeretne?

Az Ön által bevitt adatokat semmilyen formában nem használjuk fel, csak is kizárólag 48 órán belüli visszahívásra, vagy emailben történő válaszolásra.